انواع تکنولوژی سمعک
سمعک آنالوگ
سمعک آنالوگ اولین نسل سمعک ها می باشند که تا سال ۲۰۰۰ غالب بازار را در دست داشتند. مدار پردازشی سمعک دیجیتال بسیار ساده می باشد و بیشتر نقش تقویت کننده دارد. اندازه سمعک آنالوگ نسبت به سمعک دیجیتال بزرگتر می باشد. در سمعک های دیجیتال ولوم کنترل بر روی سمعک قرار دارد و معمولا توانایی استفاده از ریموت کنترل ندارند. مدار کنترل فیدبک در سمعک آنالوگ ساده می باشد و برنامه های شنیداری آنها یک می باشد. قیمت سمعک آنالوگ نسبت به بقیه سمعک ها پایین تر می باشد.
سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال نسل دوم سمعک ها می باشند که از فناوری دیجیتال استفاده می کند. مزیت سمعک دیجیتال نسبت به سمعک آنالوگ استفاده از مدار پردازشی دیجیتالی می باشد. مدار پردازشی دیجیتالی باعث می شود تا وضوح گفتار بالا رود و میزان رضایت بیمار از سمعک بیش تر می شود. وجود برنامه های شنیداری متنوع و تعداد باند و کانال بیشتر باعث شده است تا سمعک دیجیتال بتواند انواع کم شنوایی را به صورت مناسب پوشش دهد. تکنولوژی حذف نویز و کنترل فیدبک به همراه کنترل وزوز از جمله ویژگی های مهم سمعک دیجیتال می باشند. قیمت سمعک دیجیتال نسبت به سمعک آنالوگ بیشتر می باشد .
سمعک هوشمند
سمعک هوشمند را می توان نسل دوم سمعک های دیجیتال دانست که از فناوری هوش مصنوعی بهره می برند. سمعک هوشمند متناسب با محیط، رفتار مناسب را ارائه می دهد. برنامه های شنیداری سمعک هوشمند به گونه ای است که در هر محیط سعی می کند تا رفتاری شبیه به گوش واقعی داشته باشد. میکروفون های هوشمند باعث ردیابی سیگنال گفتار در محیط می شوند و می توانند سیگنال گفتاری را از نویز تشخیص دهند. در واقع میکروفون هوشمند با تمرکز بر سیگنال گفتاری باعث افزایش نسبت سیگنال به نویز می شود.
تعداد باند و کانال سمعک هوشمند نسبت به سمعک دیجیتال بیشتر است. هر چه تعداد باند و کانال بیشتر باشد پردازش بهتر و دقیق تر صورت می گیرد. قیمت سمعک هوشمند نسبت به سمعک دیجیتال بیش تر می باشد.
سمعک وایرلس
سمعک وایرلس از نسل سمعک های هوشمند می باشند که تمامی تکنولوژی های سمعکهوشمند را دارند و مدار پردازشی انها همانند سمعک هوشمند می باشد. سمعک وایرلس با شبیه سازی رفتار پردازش دو گوشی، باعث می شود تا دو سمعک اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و مغز از اطلاعات مشترک استفاده کند و بهترین پاسخ را ارائه دهد. سمعک وایرلس به راحتی با فناوری بلوتوث با سایر وسایل شنیداری از جمله تلویزیون، موبایل و mp3 ارتباط برقرار می کند. در سمعک وایرلس مکان یابی منبع صوت بهتر و دقیق تر صورت می یگرد. قیمت سمعک وایرلس نسبت به سمعک هوشمند بیشتر می باشد.
سمعک ضدآب
فناوری نانو و پوشش ضدآب در سمعک ها باعث شده است تا کاربران بیشتری بتوانند از سمعک سود ببرند. هم چنین فناوری ضدآب به بیماران کمک می کند تا بتوانند از سمعک خود در محیط های بیشتری از جمله محیط های مرطوب و شرایط بارانی استفاده کنند. افراد با ترشح گوش مداوم و کودکان دو گروه دیگری هستند که می توانند از سمعک ضدآب بهره بیشتری ببرند. بعضی از سمعک ها مقاوم به آب و برخی از سمعک ها ضدآب هستند. سمعک های ضدآب در هر شرایطی در برابر نفود اب مقاوم هستند. فناوری ضدآب در افزایش قیمت سمعک تاثیر دراد.
سمعک نامرئی
سمعک نامرئی از سمعکهای داخل گوشی می باشد که در عمق کانال گوش قرار می گیرد. قرار گرفتن در خم دوم کانال باعث می شود تا سمعک بر روی گوش نمایان نباشد. نزدیکی به پرده گوش باعث می شود تا کیفیت و وضوح گفتار سمعک بالا رود و میزان فیدبک کمتر شود. سمعک های وایرلس دارای مزایا و معایبی می باشند که از جمله مزایا می توان به کاهش اثر انسداد گوش، کیفیت بالای صدا و مکان یابی بهتر اشاره کرد. از معایب سمعک های نامرئی نیز می توان به محدوده کم شنوایی ملایم تا متوسط، کاهش عمر باتری و ناتوانی بیمار در تنظیم دستی سمعک اشاره کرد. قیمت سمعک نامرئی نسبت به دیگر سمعک های داخل گوشی بیشتر است.