سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال نسل دوم سمعک ها می باشد که مدار پردازشی آن دیجیتالی می باشد. ورود تکنولوژی دیجیتال به صنعت سمعک باعث شده است تا سمعک ها با فناوری های مختلف و با کارایی بیش تر به بازار عرضه شوند. سمعک دیجیتال همانند سمعک آنالوگ دارای سه جزء مهم می باشد. رسیور یا گیرنده، مدار پردازشی و میکروفون یا بلندگو اجزاء سمعک دیجیتال می باشند. باتری نیز در سمعک دیجیتال دیجیتال وظیفه تامین انرژی را بر عهده دارد. پردازشگر دیجیتالی یا DSP باعث بالا رفتن عملکرد سمعک و افزایش وضوح گفتار در سمعک می شود.
مدار پردازشی DSP و عملکرد آن
در سمعک دیجیتال صدا توسط رسیور جمع آوری می شود. رسیور یا گیرنده صوت را به مدار پردازشی می فرستد. در مدار پردازشی، آنالیز و تجزیه و تحلیل و تقویت صورت می گیرد. صدا سپس به سمت میکروفون فرستاده می شود و میکروفون صوت را به گوش منتقل می کند. در مدار پردازشی DSP فیلترهایی وجود دارد که قبل و بعد از مدار پردازشی قرار دارند. صوت در حالت عادی مولفه ای فیزیکی است و باید برای پردازش در مدارDSP به اعداد صفر و یک باینری تبدیل شود. مبدل تبدیل صوت آنالوگ به دیجیتال قبل از مدار پردازشی قرار دارد. گوش انسان نمی تواند سیگنال دیجیتالی را دریافت کند به همین علت پس از تجزیه و تحلیل، سیگنال دیجیتالی توسط مبدل به آنالوگ تبدیل می شود و به سمت گوش منتقل می شود.
مدار پردازشی DSP – شنوایی شناس : حمیدرضا طاهری
انواع سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال در مدل های مختلف طراحی و عرضه می شود. سمعک های دیجیتال در سایزهای مختلف پشت گوشی، داخل گوشی، نامرئی و گیرنده در کانال به بازار عرضه می شوند تنوع در مدل به شنوایی شناس اجازه می دهد تا متناسب با نوع و میزان کم شنوایی، بهترین و مناسب ترین سمعک دیجیتال را برای بیمار انتخاب کند.
سمعک دیجیتال – شنوایی شناس حمیدرضا طاهری
نمونه گیری از سیگنال صوتی
نمونه گیری زیاد از محرک صوتی از ویژگی های سمعک دیجیتال می باشد. بالا بودن تعداد نمونه گیری در واحد زمان باعث می شود تا سیگنال بهتر و واضح تر به گوش بیمار برسد. هم چنین باعث تشخیص بهتر نویز از گفتار می شود.
کانال و باند
سمعک های دیجیتال دارای باند و کانال می باشند. باند مناطق فرکانسی است که در ان میزان بهره یا تقویت سمعک را می توان تنظیم کرد. در مناق فرکانسی کانال نیز می توان گسترده سازی، دایرکشنالیتی یا جهتداری و تراکم یا فشرده سازی را می توان تنظیم کرد. افزایش تعداد باند و کانال باعث می شود تا تنظیم دقیق تری صورت گیرد و سمعک بتواند عملکردی متناسب با میزان کم شنوایی فرد داشته باشد. سمعک های دیجیتال حداقل دارای دو باند و فرکانس می باشند.
تقویت متناسب با محیط
فرد کم شنوا در محیط های مختلف ممکن است نتواند گفتار را به خوبی بشنود. از جمله این محیط ها می توان به محیط های نویزی و پرسرو صدا اشاره کرد. سمعک دیجیتال با تکنولوژی های هوشمند خود می تواند تقویت متناسب با محیط ارائه دهد و باعث افزایش میزان رضایت بیمار از سمعک گردد.
فناوری های سمعک دیجیتال
عملکرد بهتر سمعک دیجیتال نسبت به سمعک آنالوگ به علت وجود فناوری های مختلف سمعک دیجیتال است از جمله این فناوری ها می توان به کنترل و حذف نویز و فیدبک، ردیابی گفتار، تمرکز بر گفتار و کنترل وزوز اشاره کرد.
قیمت سمعک دیجیتال
در مبحث قیمت سمعک موضوع قیمت سمعک دیجیتال و عوامل موثر بر قیمت سمعک دیجیتال را اورده ایم. اما به صورت خلاصه می توان عوامل زیر را بر قیمت سمعک دیجیتال موثر دانست:
- تعداد باند و کانال
- برند سمعک
- مدل سمعک
- گارانتی سمعک
- خدمات پس از فروش
- تکنولوژی های مختلف از جمله کنترل وزوز