سمعک نامرئی


سمعک نامرئی

سمعک نامرئی یا IIC از سمعک های داخل گوشی هوشمند محسوب می شود که در خم دوم کانال قرار می گیرد. سمعک هایداخل گوشی براساس مکان قرار گیری در کانال گوش نامگذاری می شوند که سمعک نامرئی درخم دوم کانال و نزدیکی پرده گوش قرار می گیرد. قرار گرفتن در خم دوم کانال باعث می شود تا سمعک بر روی گوش نمایان نباشد. سمعک نامرئی از نسل سمعک های هوشمند و فوق هوشمند می باشد.

سمعک ها متناسب با قدرت خود می توانند میزان کم شنوایی های مختلف را پوشش دهند. سمعک نامرئی می تواند کم شنوایی ملایم تا متوسط را پوشش دهند. افراد با کم شنوایی شدید تا عمیق نمی توانند بهره کافی از سمعک نامرئی داشته باشند. امروزه برخی از برندها با تغییراتی ادعا می کنند که سمعک نامرئی برای پوشش کم شنوایی شدید نیز طراحی کرده اند.

سمعک نامرئی مانند سایر انواع سمعک ها برای تولید انرژی به باتری نیاز دارند. باتری رایج در سمعک های نامرئی سایز ۱۰ می باشد.

سمعک های نامرئی دارای معایب و مزایایی می باشند که در ادامه مطلب به بررسی آنها می پردازیم:

فایل صوتی سمعک نامرئی    شنوایی شناس : حمیدرضا طاهری

مزایای سمعک نامرئی

سمعک های نامرئی هرچند که مورد توجه اکثر کاربران سمعک می باشند اما در عمل و برای تجویز سمعک دچار بهعضی محدودیتها  نیز می باشند که در ادمه متن با محدودیتهای سمعک نامرئ بیشتر آشنا می شویم :

کمک به مکان یابی بهتر

مکان یابی صوت یکی از ویژگی های سیستم شنوایی می باشد. این ویژگی در افراد با نقص شنوایی دچار اختلال می شود. لاله گوش وظیفه جمع آوری صوت و کمک به مکان یابی را بر عهده دارد. سمعک های نامرئی در عمق کانال گوش قرار می گیرند و به همین دلیل لاله گوش می تواند نقش خود را ایفا کند و به مکان یابی کمک کند.

 نامرئی بودن و نمایان نبودن بر روی گوش

مهم ترین وییگی سمعک های نامرئی را می توان عدم آشکار بودن بر روی گوش دانست. عده ای از بیماران تمایل دارند که سمعک بر روی گوش انها نمایان نباشد. در چنین افرادی در صورت صلاحدید شنوایی شناس، می توان از سمعک نامرئی استفاده کرد. ذکر این نکته ضروری است که شنوایی شناس در بحث تجویز سمعک معیارهای  کم شنوایی فرد از جمله نوع و میزان کم شنوایی را ترجیح می دهد.

تقویت مناسب در نزدیکی پرده گوش

سمعک نامرئی در نزدیکی پرده گوش قرار می گیرد و به همین علت می تواند تقویت مناسبی را در محدوده ملایم تا متوسط ارائه دهد. این سمعک باعث ارتعاش بهتر پرده گوش می شود.

کاهش اثر انسداد در گوش

قرارگیری سمعک در خم کانال اول باعث می شود تا تقویت اضافی در فرکانس های پایین صورت گیرد. سمعک نامرئی به علت قرار گیری در خم دوم کانال، اثر انسداد ندارد و تقویت اضافی در فرکانس های پایین اعمال نمی کند.

معایب سمعک نامرئی

سمعک های نامرئی هرچند که مورد توجه اکثر کاربران سمعک می باشند اما در عمل و برای تجویز سمعک دچار بهعضی محدودیتها  نیز می باشند که در ادمه متن با محدودیتهای سمعک نامرئ بیشتر آشنا می شویم :

مشکلات تنظیم دستی

سمعک های پشت گوشی به علت قرار گیری بر روی گوش می توانند به راحتی به وسیله دست تنظیم شوند. از جمله معایب سمعک های نامرئی این است که نمی توان بوسیله دست انها را تنظیم کرد. این سمعک ها در عمق کانال گوش قرار می گیرندو دسترسی به آنها مشکل می باشد. برای بیرون آوردن این سمعک ها از کانال گوش، از دستگیره سمعک استفاده می شود. امروزه تنظیم سمعک های نامرئی از طریق اپلیکیشن های خاص می باشد. این اپلیکیشن ها بر روی گوشی های هوشمند نصب می شوند و با برقراری ارتباط با سمعک، تمامی موارد تنظیمی سمعک را برای کاربر سمعک فراهم می کنند.

عدم پوشش انواع میزان کم شنوایی

سمعک های نامرئی می توانند کم شنوایی ملایم تا متوسط را پوشش دهند. افراد با میزان کم شنوایی بیشتر نمی توانند بهره کافی از این سمعک ها داشته باشند. شنوایی شناس متناسب با نوع و میزان کم شنوایی اقدام به تجویز سمعک می کند. افراد با کم شنوایی عمیق بیشترین بهره را از سمعک های پشت گوشی می برند.

استفاده از سمعک نامرئی دارای محدودیت هایی می باشد. از جمله این محدودیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

محدودیت استفاده در کودکان: مجرای گوش کودکان در حال رشد می باشد و اندازه آن ثابت نیست. قالب سمعک نامرئی سفارشی است و متناسب با کانال گوش ساخته می شود. در صورت استفاده کودک از سمعک نامرئی، بعد از مدتی ممکن است به علت رشد کانال گوش نتواند به درستی از سمعک استفاده کند.

ترشح و عفونت مداوم گوش: ترشح مکرر یکی از عوامل محدود کننده استفاده از سمعک نامرئی است. ممکن است با نفوذ ترشح و یا جرم به سمعک، باعث از کار افتادن و خراب شدن سمعک شود. اخیرا با استفاده از فناوری نانو، پوشش سمعک را در برابر نفوز ترشحات و اب مقاوم می کنند. هر چند این اقدام باعث افزایش قیمت سمعک نامرئی می شود.

سابقه جراحی گوش در افراد: در افرادی که سابقه جراحی گوش دارند به علت باز شدن کانال، نمی توان از سمعک نامرئی استفاده کرد. کانال این افراد به گونه ای است که سمعک نمی تواند در جای خود ثابت باشد.

قیمت سمعک نامرئی

سمعک نامرئی نسبت به بقیه سمعک ها در رده سمعک های با قیمت بالا محسوب می شود. عواملی که بر قیمت سمعک ها تاثیر دارند بر قیمت سمعک نامرئی نیز تاثیر دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نامرئی بودن
  •  تعداد باند و کانال
  • تکنولوژی های به کار رفته در سمعک نامرئی
  • برند سمعک
  • ضداب بودن

سمعک-نامرئی

Uncategorized

نظرات بسته شده اند.