سمعک کودکان
سمعک کودکان از نظر تکنولوژی و فناوری شاید تفاوت آنچنانی با سمعک بزرگسالان ندارد اما در کودکان تجویز سمعک باید با ملاحظاتی همراه باشد. کودکان معمولا همکاری کمتری در تجویز دارند. آنها بازیگوش هستند و ممکن است سمعک را تحمل نکنند. در این مطلب سعی داریم به بررسی سمعک مناسب برای کودکان و چالش های همرا آن بپردازیم.
حس شنوایی در کودکان بسیار مهم می باشد. گفتار کودک به صورت مستقیم وابسته به سیستم شنوایی است. کودکان با نقص شنوایی معمولا دارای گفتار ضعیفی می باشند. عدم پیگیری کم شنوایی در کودکان ممکن است منجر به خسارات جبران ناپذیری در آینده برای کودک شود. محرومیت های اجتماعی و ارتباطی از جمله مهم ترین مشکلات کم شنوایی برای کودکان است. تشخیص به موقع کم شنوایی می تواند تا حدود زیادی از این مشکلات جلوگیری کند. یکی از راه های توانبخشی کودکان کم شنوا استفاده از سمعک می باشد.
شنوایی شناس برای تجویز سمعک کودکان باید ابتدا به ارزیابی وضعیت شنوایی کودک بپردازد. عدم همکاری کودک با شنوایی شناس مهم ترین مشکل در این مرحله می باشد.
جهت غربالگری شنوایی در کودکان از آزمون های OAE، ABRو ASSR استفاده می شود. غربالگری به موقع می تواند کم شنوایی را زودتر تشخیص دهد و فرایند توانبخشی را تسریع ببخشد.
در کلینیک سمعک سایه مجموعه علاوه بر این آزمون ها، مجموعه آزمون های رفتاری نیز برای تشخیص وضعیت شنوایی کودکان انجام می گیرد. از جمله این آزمون ها می توان به BOA، VRA و CPA اشاره کرد.
شنوایی شناس رفتار کودک در مجموعه آزمون های ارزیابی را مورد بررسی قرار می دهد و میزان و نوع کم شنوایی را تشخیص می دهد. به دست آوردن میزان دقیق کم شنوایی در کودکان مشکل می باشد. کودکان با شنوایی شناس همکاری ندارند و به همین دلیل تاکید می شود که تجویز سمعک در کودکان در طی دوره زمانی مشخص بررسی شود.
سمعک مناسب برای کودکان
سمعک ها در انواع مدل توسط برندهای مختلف تولید می شوند. سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی دو عنوان کلی در تقسیم بندی سمعک ها می باشند که هر کدام دارای مدل های مختلف نیز می باشند. شاید برای شما سوال پیش آید که سمعک مناسب برای کودکان دارای چه ویژگی هایی است؟
در ادامه مطلب سعی خواهیم کرد به پاسخ همین سوال بپردازیم. سمعک های پشت گوشی دارای قدرت بیش تری نسبت به سمعک های داخل گوشی هستند. سمعک های پشت گوشی دارای یک بخش خارجی به شکل موز می باشند که بر پشت گوش قرار می گیرند و یک قالب در گوش قرار می گیرد. سمعک های داخل گوشی در درون کانال گوش قرار می گیرند. متناسب با مکان قرار گیری آنها در کانال گوش، دارای انواع مختلفی هستند.
از نظر بسیاری از ادیولوژیست ها بهترین و مناسب ترین سمعک برای کودکان از نوع پشت گوشی یا BTE می باشد. سمعک پشت گوشی دارای قدرت بیشتر و دسترسی به آن آسان تر می باشد. آناتومی مجرا و کانال گوش کودک به گونه ای است که در طی زمان رشد می کند. در صورت گرفتن قالب درون گوشی و استفاده از سمعک داخل گوشی، بعد از مدتی با رشد مجرای گوش، این قالب غیر قابل استفاده خواهد بود و باعث آزار کودک می شود.
در تجویز سمعک برای کودکان عوامل مختلفی دخیل هستند که در زیر به بخشی از این عوامل اشاره می کنیم:
سن کودک
همکاری خانواده
میران کم شنوایی
سن شروع کم شنوایی
میزان همکاری کودک
سمعک کودکان باید دارای طراحی زیبا باشد. برخی از برندها اقدام به طراحی سمعک های خاص برای کودکان کرده اند. پذیرش سمعک در این موارد از طرف کودک بالا می رود.
قفل درب باتری از دیگر امکاناتی است که در سمعک کودکان باید لحاظ شود. گاها مشاهده است که کودکان براساس بازیگوشی و کنجکاوی اقدام به خوردن باتری سمعک می کنند. قفل درب باتری باعث می شود تا کودک به باتری سمعک دسترسی نداشته باشد.
آویزان سمعک از دیگر وسایل جانبی است که بهتر است برای سمعک کودکان داشته باشیم. کودکان مدام در حال فعالیت و حرکت هستند. آویزان باعث می شود تا سمعک از گوش کودک تکان نخورد و شکسته نشود.
کلینیک سمعک سایه با سه شعبه در شمال، شرق و غرب تهران آماده ارایه بهترین انواع سمعک از جمله سمعک هوشمند و سمعک وایرلس و خدمات پس از فروش می باشد. تمامی مدل سمعک های برندهای مختلف در این کلینیک موجود می باشد.
سمعک کوذکان در هر خانواده از سمعک های برندهای مختلف در کلینیک سمعک سایه موجود است.
شعبه های کلینیک سمعک سایه عبارت اند از:
کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک سایه غرب تهران(اکباتان)
کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک سایه شرق تهران(رسالت)
کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک سایه شمال تهران(سعادت آباد)
گارانتی سمعک در کلینیک سمعک سایه بین المللی می باشد.
قیمت سمعک در کلینیک سمعک سایه بسیار مناسب و همراه خدمات پس از فروش بالا در سه نقطه از شهر تهران است