ویزیت در منزل


ویزیت شنوایی و سمعک در منزل

یکی از سوالات مهمی که برای دسته ای از کاربران سمعک به طور جدی مطرح می شود این است که آیا امکان تست شنوایی و انجام آزمون های شنوایی برای مشخص شدن نوع و میزان کم شنوایی به صورت ویزیت در منزل جهت تجویز سمعک قابل انجام است ؟.در ادامه متن به بررسی این موضوع می پردازیم که چگونه امکان ویزیت در منزل در تعدادی از بیماران از جمله کودکان با مشکلات فلج مغزی عقب ماندگی ذهنی و همچنین نقص حرکتی سالمندان با کهولت سن که توانایی حرکت ندارند این امکان در کلینیک شنوایی و سمعک سایه وجود دارد که با هماهنگی قبلی ویزیت این افراد به دست افراد متخصص و با تجربه انجام بپذیرد .

آیا تست شنوایی در منزل امکان پذیر می باشد ؟

از نظر بکار گیری تجهیزات ادیومتری برای انجام آزمون های شنوایی امکان انجام ویزیت در منزل بوسیله شنوایی شناس امکان پذیر می باشد , مجموعه کلینیکهای شنوایی و سمعک سایه که در شمال , شرق و غرب تهران به صورت فعال انجام مراحل بعد از تجویز سمعک جهت تنظیمات دقیق تر را برای کاربر سمعک انجام داده و از این حیث نیز بعد ویزیت شنوایی و سمعک در منزل بوسیله شنوایی شناس و جهت رفاه حال کاربران دسترسی سریع و به موقع کلینیک های سمعک سایه وجود دارد .

قبل از هر چیزی درباره علائم ساده اما جدی کم شنوایی بیشتر بدانید

علائم کم شنوایی

در صورتی که پاسخ شما به هر یک از پرسش های زیر ”بله“ است، بایستی برای ارزیابی شنوایی به یک شنوایی شناس مراجعه فرمایید.

  • آیا اغلب از دیگران درخواست تکرار گفته هایشان را دارید ؟
  • آیا به اعتقاد دیگران مشکل کم شنوایی دارید؟
  • آیا هنگام صحبت کردن با تلفن مشکل شنیدن دارید؟
  • آیا صدای تلویزیون یا رادیو را بلندتر از حد معمول می کنید؟
  • آیا صدای دیگران را می شنوید ولی قادر به تشخیص گفتار آنها نیستید؟
  • آیا در گوش خود صدای زنگ یا وزوز احساس می کنید؟

کم شنوایی به سه نوع انتقالی و حسی عصبی  و کم شنوایی آمیخته تقسیم بنده می شود

هر مشکلی در گوش بیرونی یا میانی که از هدایت صحیح صدا جلوگیری می کند را کم شنوایی انتقالی گویند. کم شنوایی انتقالی معمولا از ۲۵ تا  ۶۵  دسیبل و میزانش ملایم یا متوسط است. کم شنوایی حسی-عصبی ناشی از فقدان یا صدمه به سلول های حسی (سلولهای موئی) در حلزون گوش و به صورت دائمی است. کم شنوایی حسی-عصبی به » کم شنوایی عصبی « نیز شهرت دارد و می تواند ملایم، متوسط​​، شدید یا عمیق باشد. کم شنوایی آمیخته ترکیبی از کم شنوایی انتقالی و حسی-عصبی می باشد. که ناشی ازاختلال در گوش خارجی/میانی و گوش داخلی است.

ارزیابی شنوایی

جهت مشخص کردن میزان و نوع کم شنوایی، آزمون های شنوایی انجام می گیرد. متخصص شنوایی با انجام آزمون های مختلف از جمله ادیومتری(PTA)، تمپانومتری، اتوسکوپی و…به بررسی وضعیت بیمار از نظر شنوایی می پردازد. درمان مناسب زمانی صورت می گیرد که این مرحله با دقت انجام گیرد.

تجویز سمعک

مرحله  تجویز سمعک  زمانی انجام می شود که ارزیابی شنوایی بوسیله شنوایی شناس مجرب انجام شده باشد تا براساس گزارش شنوایی که به نام نوار گوش نیز شناخته می شود شنوایی شناس سمعک مناسب برای فرد کم شنوا را تجویز و سپس تنطیم نماید ,  انتخاب سمعک مناسب و انجام تنظیمات مخصوص به هر سمعک به این دلیل بسیار مهم و حیاتی می باشد که شنوایی شناس می تواند با توجه نوع و میزان کم شنوایی فاکتورهای مناسب را برای کاربر سمعک در نظر بگیرند که در ادامه مطلب به مواردی از آن اشاره می کنیم :

به طور مثال کاربرانی همزمان با کم شنوایی دچار وزوز گوش نیز می باشند سمعکهایی و جود دارند که وزوز گوش فرد را مدیریت کرده و در نهایت این امر باعث می شود که زندگی کاربر سمعک در طول روز به دلیل وزوز گوش مختل نشود .

تکنولوژی وایرلس

تکنولوژی وایرلس که در سمعک های فوق هوشمند وایرلس گنجانده شده است امکانات زیادی در آن گنجانده است که از جمله امکانات آن ارتباط بی سیم با وسایلی نظیر تلویزیون , تلفن همراه و … می باشد . و یکی از مزیتهای قابل توجه آن شنوایی دوگوش میباشد که ازجمله مزیتهای سمعک وایرلس محسوب می شود .

سمعک نامرئی

سمعک نامرئی به دلیل نمایان نبودن برروی گوش طرفداران زیادی در میان کاربران سمعک را دارد که البته شنوایی شناس با بررسی  میزان کم شنوایی و در نظر گرفتن عوامل دیگر نهایتا تصمیم برای تجویز سمعک نامرئی برای کاندید سمعک می گیرد .

سمعک هوشمند

سمعک هوشمند که در دسته بندی های سمعکهای دیجیتال قرار می گیرد دارای امکانات هوشمندی می باشد که از آن جمله می توان به تنظیمات قابل توجه آن در محیطهای شنیداری مختلف اشاره کرد .

درنهایت موارد کوتاه اشاره شده درباره انواع سمکعکها با کارآیی آنها لزوم انجام آزمونهای ادیومتری و درصورت کاندید سمعک بودن فرد تجویز سمعک بوسیله یک شنوایی شناس متخصص و مجرب را به خوبی نمایان می سازد .

تنظیم سمعک

بعد از تجویز سمعک با توجه به فاکتورها و محدودیتهای احتمالی  نوبت به تنظیم سمعک می رسد که در این مرحله برای درمان عملی و کارآمد باید صبور باشد . ذکر این نکته ضروری است که  فرایند ویزیت شنوایی و سمعک در منزل و همچنین تجویز و تنظیم سمعک در کلینیک سمعک سایه کوتاه می باشد.

تست شنوایی سنجی گوش چیست ؟

شنوایی سنجی شامل یک روش آزمایش کردن شنوایی می باشد که خود فرد در آن به تست به صورت آگاهانه پاسخ بدهد. البته راههای مختلفی برای آزمودن شنوایی وجود دارد که بسته به سن فرد و نوع افت شنوایی متفاوت است.  در واقع بیمار بسته به محل زندگی خود، می تواند به نزدیک ترین کلینیک سمعک سایه مراجعه کند. در جلسه تنظیم سمعک، ادیولوژیست، سمعک را بر روی گوش بیمار گذاشته و با استفاده از نرم افزارهای خاص، اقدام به تنظیم ان می کند.

تست شنوایی در بزرگسالان و سالمندان و غرباگری شنوایی نوزادان

تمام بچه ها از زمانی که چشم به جهان هستی می گشایند همزمان می توانند اصوات محیط را نیز بشنوند ,  توانایی شنیدن در کودک شما در پایان یک ماهگی کامل می شود، هرچند درک کامل آنچه که می شنود زمان بیشتری می طلبد ( و حتی به عقیده متخصصان حس شنیداری نوزاد قبل از به دنیا آمدن در رحم مادر خود که خانه اول او محسوب می شده وجود دارد  ) اما غربالگری نوزادان در بدو تولد بدون آنکه نوزاد قادر به پاسخگویی به شنوایی شناس باشد چگونه ارزیابی می شود ؟

آزمون های شنوایی OAE,ABR,ASSR

مجموعه آزمون های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک شامل تست های OAE,ABR,ASSR (جهت بررسی صحت عملکرد گوش داخلی و اعصاب شنوایی) در غربالگری های بدو تولد و پیگیری های ماهانه نوزادان جهت تایید یا رد وجود اختلال شنوایی تا سه ماهگی انجام می پذیرد.

آزمون های رفتاری  BOA,VRA,CPA

در کنار این آزمون های عینی که نیازی به همکاری نوزادان و کودکان ندارند و عموماً در وضعیت خواب کودکان انجام می پذیرند، ارزیابی های رفتاری شنوایی ویژه نوزادان و کودکان نیز در کلینیک های شهر سمعک انجام می شوند. در این بررسی ها واکنش رفتاری کودکان نسبت به اصوات مختلف، معیاری برای بررسی صحت عملکرد دستگاه شنوایی خواهد بود و متخصصین شنوایی شناسی اطفال  با توجه به نتایج این آزمون ها، قادر خواهند بود تخمین دقیق تری از وضعیت شنوایی نوزاد یا کودک را ارائه دهند. آزمون های رفتاری، شامل تست های BOA,VRA,CPA,… هستند.

خدمات ارایه شده در کلینیک سمعک سایه عبارت اند از:

  • ارزیابی جامع شنوایی شامل آزمون های ادیومتری(PTA)، تمپانومتری
  • مشاوره شنوایی( رایگان)
  • تشخیص انواع کم شنوایی با تجهیزات به روز و مجهز
  • کمک به درمان کم شنوایی و اختلالات گوش
  • توانبخشی شنوایی و تعادل
  • غربالگری نوزادان تازه متولد شده
  • خدمات ویزیت در منزل( خدمتی دیگر از کلینیک سمعک سایه جهت رفاه حال بیماران به ویژه سالمندان)

کلینیک سمعک سایه با سه شعبه در شمال، شرق و غرب تهران اماده ارایه بهترین انواع سمعک از جمله سمعک انالوگ، سمعک دیجیتال، سمعک هوشمند، سمعک نامرئی و سمعک وایرلس

سمعک

۲ دیدگاه

    • درباره تست شنوایی می توان گفت در نهایت حضور شخص در کلینیک شنوایی ضروری می نماید , و ویزیت شنوایی و سمعک در منزل در زمانی که عملا امکان حضور فرد در کلینیک وجود ندارد انجام می شود و البته ویزیت شنوایی درمنزل با ضریب دقت بالا از سوی متخصص شنوایی شناس کلینیکهای شنوایی و سمعک سایه که با چند شعبه در سطح شهر تهران فعالیت می نمایند انجام می پذیرد , و همین تعدد شعبه ها در سطح شهر تهران سبب دسترسی راحت و سریع به کلینیک های شنوایی و سمعک سایه را برای تنظیمات دقیقتر بعدی فراهم می نماید تا کاربر سمعک نهایتا احساس شنوایی بهتری را با سمعک خود داشته باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + دوازده =